Passande golfklädsel

När du befinner dig på golfbanan så finns det en mängd olika saker som kan vara bra att ha med sig och som kan underlätta för dig under spelets gång. Även en ordentlig och lämplig klädsel är viktigt för att du ska kunna känna dig bekväm och rörlig i alla moment som golfen innebär.

Jämfört med hur det var för ett par år sedan så har golfmodet blivit allt mer avslappnat. Tidigare var de flesta mycket uppklädda, vilket kunde spä på känslan utav att golf endast var en sport för de lite finare folket. Idag är det ett bekvämt mode som de flesta väljer, medans det på större tävlingar och vid en del klubbar kan förekomma regler kring vad man får och inte får ha på sig. Om du ska bege dig ut på golfbanan för första gången så behöver du inte investera i några speciella kläder, utan kan ofta hitta bra plagg i din garderob. Här kommer några tips på saker som kan underlätta ditt spel och som får dig att se rätt ut på banan.

Någonting som många glömmer bort är att skydda sina händer ordentligt när man spelar golf. Detta gör man allra bäst med ett par handskar, som skyddar dig från att få skavsår eller blåsor, vilket kan hämma ditt spel. Egentligen räcker det med en handske och för en högerhänt spelare ska handsken sitta på vänster hand och vise versa.

Att ha bekväma skor som är anpassade för spelet kan göra din golfrunda betydligt trevligare. Eftersom du under en runda på 18 hål ibland kan gå upp emot en mil så är det mycket viktigt att skorna är bekväma för dig. dessutom ska de ge dig ett bra grepp till marken när du svingar, så att det hela sker så stadigt som möjligt.

Eftersom golf är en sport du spelar under en längre period och ofta under den varmare delen av året, kan det vara viktigt att ha en ordentlig huvudbonad som skyddar mot solsting och störande sol i ögonen. En keps är här ett mycket bra alternativ, som finns i flera olika modeller.

Tänk även på att klä dig för det väder som råder under dagen. Att vara ute på en golfrunda och frysa är aldrig uppskattat, precis som det kan bli lika jobbigt om du har klätt dig för varmt. Att tänka lager-på-lager är därför det bästa alternativet, där du lätt kan anpassa klädseln under dagen.